موبایل هواوی-Huawei
برند چینی هواوی شاید اولین برند چینی با کلاس بود. تا آن زمان گوشی های چینی خلاصه می شدند به مدل های مختلف نوکلا! یا گوشی های تلویزیون دار و یا گوشی های کم کیفیت که ناگهان هواوی به بازار آمد. در واقع هواوی هم در اوایل خیلی چینی بود ولی کم کم از غلظت چینی گونه اش کم کرد. هم اکنون اما هواوی گوشی هایی میلیونی تولید می کند و هر روز در حال ارائه خبری جدید است از ساخت باریک ترین گوشی تا ساخت تبلتی قدرتمند و ….
هواوی هم مانند بسیاری از سازندگان برای ساخت محصولاتش طبقه بندی را قائل شده است. محصولات گران قیمت و خاص که معمولاً با نام P شناخته می شود. سری متوسط که بیشترین تنوع را دارد و سری ارزان قیمت این برند که یکی از عوامل محبوبیت هواوی است.اکنون دیگر می توان به جرأت گفت که هواوی در میزان فروش در کنار برندهای معروفی همچون ال جی و نوکیا قرار گرفته است و افراد معدودی هستند که نتوانند نام آن را بگویند.(یکی از معضلات ابتدایی ورود این برند به ایران تلفظ نام آن بود که بین علما هم اختلاف ایجاد کرده بود! )
سری گران قیمت گوشی های هواوی:
شاید شنیدن قیمت های بالای یک میلیون تومان برای هواوی کمی برای شما هم سنگین باشد ولی حالا هواوی با تولید گوشی هایی پر امکانات و بعضاً خوش ساخت در حال تغییر این رویه است و خود را به این رده دعوت کرده است! هواوی در این رده دو سری P و Honor را تقویت کرده و امروزه دو مدل Honor 6 و P7 را در این بخش حضور دارند.
Huawei Honor 6:
گرانترین گوشی هواوی امکانات قابل توجهی دارد. صفحه نمایش 5 اینچی 445 PPi این گوشی از نکات مثبت آن است. رم 3 گیگابایتی آن هم خیال آسوده ای برای شما فراهم خواهد کرد(یادتان باشد که رم از مهمترین عوامل رضایت از سرعت گوشی موبایل است.) دوربین 13 مگاپیکسلی هواوی آنر 6 از بخش هایی است که مطمئناً خیلی ها را به خود علاقه مند خواهد کرد. دوربینی ساخت سونی که کیفیت و قدرت بسیار خوبی دارد. پردازنده 8 هسته ای هواوی کمی نا آشناست ولی این پردازنده بر خلاف اولین تجربه ساخت پردازنده توسط هواوی خوب ظاهر شده و قدرت مناسبی دارد.
Huawei Ascend P7 :
دومین گوشی میلیونی هواوی هم امکانات قابل توجهی دارد. صفحه نمایش 5 اینچی با چگالی پیکسلی 441 بسیار مناسب است. باز هم دوربینی 13 مگاپیکسلی به همراه رم 2 گیگابایتی همه و همه مشخصاتی قابل توجه هستند. پردازنده 4 هسته ای آن هم هر چند به قدرت مثلاً Snapdragon 800 نیست ولی بازدهی مناسبی در این رده قیمت دارد.
سری گوشی های میان قیمت هواوی:
از قیمت 1 میلیون تومان که پایین بیاییم تنوع و تعداد گوشی های هواوی خیلی زیاد می شود. در این رده هم ادامه سری P حضور دارد و هم سری G. شاید مهمترین اشکالی که گوشی های هواوی در این رده دارند دوربین آنها باشد. چرا که به نظر خیلی ها دوربین های هواوی حتی در حد نام هواوی هم نیستند. البته هواوی سعی کرده این نقصان را با ورود دوربین های سونی به گوشی هایش کمی بهبود بخشد. از دیگر مسائل قابل توجه در گوشی های هواوی استفاده زیاد از پردازنده های مدیاتک است. اگر کمی در بررسی های پردارنده های موبایل گشت بزنید متوجه می شوید که مدیا تک در قیاس با کوالکام و اینتل بسیار کم بازده تر است.(البته این رویه استفاده از پردازنده های مدیا تک در باقی برندها هم بسیار فراگیر شده است)
Huawei G750:
هواوی مانند بسیاری از کمپانی های معروف این بار تلاش کرد با نام ها چشمان مشتریان را به خود جلب کند. پردازنده 8 هسته ای 1.7 گیگاهرتزی و رم 2 گیگابایتی و دوربین 13 مگاپیکسلی همه و همه نشان دهنده گوشی موبایلی قدرتمند است. اما هنگامی که نام مدیاتک برای پردازنده به میان می آید کمی به شک می افتید. حق دارید. البته شاید این پردازنده در حد اسمش قدرتمند نباشد ولی خیالتان راحت نیازهایتان را برطرف می کند. از طرفی دیگر دوربین آن هم در حد 13 مگاپیکسل نیست.
Huawei P6:
مدتی به عنوان باریک ترین گوشی هواوی و بازار شناخته می شد و به نوعی اولین آزمایش هواوی در تولید گوشی ای در این کلاس بود. اما به نظر می رسد آنچنان که هواوی در طراحی این گوشی وسواس به خرج داده است در قطعات داخلیش وسواس نداشته است. پردازنده ساخت خود هواوی کارایی لازم را ندارد و تراکم پیکسلی 312 PPi برای این گوشی زیبا کم است. دوربین این گوشی هم همانند باقی هواوی ها آنچنان که باید رضایت بخش نیست. از طرف دیگر اما رم 2 گیگابایتی این گوشی نکته مهمی است که هواوی به آن توجه کرده است.
Honor 3C:
با ورودش به بازار سر و صدای زیادی به پا کرد. همه می پرسیدند آخر این همه امکانات در این قیمت؟ صفحه نمایش این گوشی با چگالی پیکسلی 294 PPI کیفیت قابل قبولی دارد و با وجود استفاده از پردازنده مدیاتک به لطف رم 2 گیگابایتی اش بازدهی خوبی دارد. از دیگر نکات قابل توجه این گوشی هواوی دوربین مناسبی است که در این گوشی به کار رفته است و رضایت نسبی بسیاری را در بر داشته است.
سری گوشی های ارزان قیمت هواوی:
محبوب ترین سری گوشی های هواوی و در واقع عامل محبوبیت اولیه هواوی همین قسمت است. گوشی های سری G و سری Y در این رده قرار دارند.
Ascend G6:
اگر یادتان باشد یکی از اشکالاتی که به موبایل های هواوی وارد می کردیم عدم استفاده این کمپانی از پردازنده های کوالکام بود. حالا در نسل جدید گوشی موبایل هواوی کوالکام هم ظاهر شده است. G6 با طراحی زیبا، پردازنده مناسب و صفحه نمایش با کیفیت انتخاب خوبی در این قیمت است و تنها اشکالی که می توان در این گوشی بر روی آن زوم کرد. کیفیت فیلم برداری 1080P نیست و به 720P کفایت کرده است.
Ascend Y530:
هواوی پس از ساخت Y511 به این نتیجه رسید که بسیاری از گوشی موبایل آنچنان هم انتظار بالایی ندارند و ظاهری آبرومندانه و تصویر خوب و برآورده کردن نیاز های روزانه آنها را راضی نگه خواهد داشت. اما هواوی در حرکتی زیرکانه با تغییراتی در ظاهر و البته دوربین مدلی جدید را معرفی کرد که هم زیباست، هم خوش ساخت که دوربین خوبی ندارد ولی بد هم نیست.
Ascend Y511:
خیلی ها از یک گوشی انتظار زیادی ندارند. صفحه خوبی داشته باشد و برنامه های کاربردی و ارتباطی را پشتیبانی کند بس است. اگر ظاهر مناسبی هم داشت که چه بهتر. Y511 دقیقاً از این امر تبعیت می کند. پردازنده 2 هسته ای آن به راحتی از پس موارد ذکر شده بر می آید. صفحه نمایش 4.5 اینچی اش کیفیت قابل قبولی دارد و از نظر ظاهری هم بد نیست. هرچند قاب پشتش خیلی بی کیفیت است! دوربین هم کیفیت قابل ذکری ندارد!
در مجموع، گوشی های هواوی در حال تغییرند. اما با وجود تلاش هواوی هنوز کیفیت دوربین های محصولاتش پایین است. از طرفی دیگر معمولاً از نظر سخت افزاری نسبت به رقیبان هم قیمتشان قوی تر هستند که برای بسیاری این امر شایان اهمیت است.اگر بخواهیم در همان سه رده هواوی را مورد بررسی قرار دهیم باید گفت که در قیمت های پایین هواوی خوب عمل می کند و تا حدود زیادی به مشتری احترام می گذارد. در قیمت های متوسط دوربینش کمی آزاردهنده است و مطمئن باشید باید به این مسئله حساس باشید. در قیمت های بالا هواوی رقیبان سرسختی دارد و امیدوار است با اختصاص دادن بهترین ها در این بازار جایی برای خود باز کند. البته هنوز این امر محقق نشده است که شاید یکی از مهمترین عواملش عدم استفاده از پردازنده های کوالکام یا اینتل باشد.